Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden

Omslag en vormgeving: Bart Oppenheimer

'Gloednieuw asfalt ligt er voor me, glad als het ijs van een schaatsbaan. Een rode rauwe weg ligt achter me. Een weg waar auto's het gruis hebben vermalen tot poeder en in patronen van zenuwtergend wasbord achter zich neer hebben gesmeten. Zo op het randje is het net alsof ik druipnat uit een wak ben gekropen...'

24 Spetterende reisverhalen tussen een catchy hardcover: de weg, het papier, het werk!
Het merendeel schreef Harry tijdens reizen van meer dan een half jaar onderweg op de fiets.

  • Afrika 2004-2005
  • Centraal-Azie 2008
  • een aantal kortere fietsvakanties

Hilarische gebeurtenissen met interessante overpeinzingen. Verhalen met zowel zelfspot als zelfreflectie, verpakt in prachtige zinnen. Een reisboek dat als de Mont Ventoux uitstijgt boven het niveau 'we gingen op reis, dronken om elf uur koffie met gebak en kregen om twaalf uur een lekke band'.

ISBN: 978-90-818174-0-0
84 pagina's
hardcover
15 euro

Koop nu!

Afstand

Afstand

De auteur zegt zijn werk op en vertrekt voor meerdere maanden van huis. Voor de deur stapt hij op de fiets en trekt met tent, kookgerei en wat kleding via Duitsland en Oostenrijk naar Italie, waar zijn vriendin drie weken lang met hem mee zal fietsen rond de sluimerende vulkaan Etna op Sicilie en op de zogeheten 'Eolische Eilanden', onder andere bekend door de actieve vulkaan Stromboli.

Als zijn vriendin weer naar huis gaat, reist Harry naar Griekenland, waar warmte, rust en oudheden de dagen aangenaam maken. Verder oostwaarts naar Turkije wachten vriendelijke mensen en gastvrijheid, maar ook nimmer aflatende belangstelling waar een op privacy gestelde westerling het benauwd van kan krijgen. Weer westwaarts fietsend volgen Bulgarije en Roemenie, twee landen waar je als vakantieganger niet direct aan zou denken, maar waar het leven in een laag tempo zijn gang lijkt te gaan.

Paard en wagen, getaande oude gezichten, vlotte jeugd, maar ook armoede is er soms duidelijk zichtbaar. Slowakije en Tsjechie, landen die een snelle ontwikkeling doormaken en hun Jugendstil architectuur koesteren, maar waar overstromingen veel schade hebben veroorzaakt.

paperback/ gebrocheerd: € 17.00 ISBN: 978-90-71794-95-7, geillustreerd, 198 blz., November 2005

Koop nu!